Молдавсько-румунський газопровід «Ясси-Кишинів» запрацює в 2018 році

Молдавсько-румунський газопровід «Ясси-Кишинів» запрацює в 2018 році

Укрінформ
Будівництво магістрального газопроводу «Ясси-Кишинів», який повністю з'єднає транспортні системи Молдови та Румунії, буде завершено до кінця 2018 року.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний посол Румунії в Молдові Даніель Іоніце, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Газопровід «Ясси-Кишинів» - стратегічний проект для наших держав. Шляхом диверсифікації поставок енергоносіїв буде забезпечена і енергетична безпека Республіки Молдова. Якщо будуть дотримуватися темпи робіт, газопровід «Ясси-Кишинів» стане функціональним до кінця 2018 року», - зазначив дипломат.

Читайте також: "Газпром" знову порушує зобов'язання по "транзитному" контрактом - Нафтогаз

Раніше з аналогічною заявою виступило і Міністерство економіки Молдови після засідання спільної молдовсько-румунської комісії з проектування та будівництва газопроводу.

Зазначимо, що частина цього магістрального газопроводу – «Ясси-Унгени» (протяжністю близько 43 км) - вже здана в експлуатацію в 2014 році, і Молдова на цій ділянці отримує газ з Румунії. Потім молдовською владою було прийнято рішення про розширення газопроводу та будівництво додаткової гілки – «Унгени-Кишинів», протяжністю трохи більше 100 км.

Читайте також: У PGNiG пояснили, чому Північний потік-2 не буде законним

Після здачі газопроводу в експлуатацію, його потужність складе близько 1,5 мільярда кубічних метрів газу на рік, що перевищує річні потреби Молдови в природному газі.

На будівництво магістральної газової гілки «Унгени-Кишинів» буде витрачено більше 100 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-