Верховний суд Нідерландів залишив документи щодо справи МН17 під грифом

Верховний суд Нідерландів залишив документи щодо справи МН17 під грифом "таємно"

Укрінформ
Верховний суд Нідерландів дозволив залишити засекреченими документи, що стосуються загибелі Boeing-777 Malaysia Airlines рейсу МН17 в липні 2014 року в Донецькій області.

Про це повідомляє "Эхо Москвы".

"В інстанції вирішили, що право уряду на секретність своєї діяльності переважає важливість розкриття інформації. Державна рада країни таким чином скасувала рішення нижчого суду, який вимагав оприлюднити секретні дані", - йдеться у публікації.

Раніше голландські журналісти запитали дані про діяльність Кабінету міністрів після трагедії 17 липня 2014 року. Міністерство безпеки та юстиції Нідерландів оприлюднило кількасот документів, але більша частина інформації там була затушована. Найближчим часом позивачі повинні прийняти рішення, чи будуть вони подавати скаргу в Європейський суд.

Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито 17 липня 2014 року біля Тореза Донецької області. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Міжнародна група з розслідування катастрофи літака дійшла висновку, що лайнер був збитий з підконтрольної бойовикам території ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу "Бук", доставленого з території Росії.

Повідомлялося також, що встановлено імена 100 осіб, підозрюваних у причетності до катастрофи літака "Малазійських авіаліній", вони будуть названі до 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-