Касперський назвав

Касперський назвав "випадковою" крадіжку даних Агентства нацбезпеки США

Укрінформ
Засновник «Лабораторії Касперського» Євген Касперський заявив, що його компанія нібито випадково отримала файли, які мали відношення до Агентства національної безпеки США.

Про це повідомляє у середу «Медуза» з посиланням на AP.

За словами Касперського, у 2014 році аналітики повідомили його, що скачали дані про команду хакерів Equation Group, але виявилось, що серед них є секретні документи АНБ. Пізніше «Лабораторія Касперського» стверджувала, що АНБ використала хакерів у своїх цілях.

Касперський стверджує, що файли потрапили до «Лабораторії Касперського» у рамках стандартної процедури завантаження досліджуваних вірусів з комп'ютерів користувачів. Вони, за словами Касперського, були після цього негайно видалені. Як саме співробітники зрозуміли, що ці дані секретні, не уточнюється.

На пряме запитання, чи повідомляла «Лабораторія Касперського» АНБ про отримання секретних документів, Касперський відповісти відмовився.

Читайте також: Росіяни вкрали секрети кіберзахисту США через антивірус Касперського – WSJ

У жовтні американські видання з посиланням на неназвані джерела розповіли, що «Лабораторія Касперського» скопіювала секретні документи з комп'ютера співробітника АНБ. Про це, як стверджується, дізналася ізраїльська розвідка, що спостерігала за діями антивірусної компанії.

Публікаціям передувало введення заборони на використання антивіруса «Касперського» в американських держустановах.

До інтерв'ю Касперського його компанія заперечувала будь-які порушення при використанні антивірусу на території США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-