Трамп дозволить розсекретити документи про вбивство Кеннеді

Трамп дозволить розсекретити документи про вбивство Кеннеді

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив про намір зняти гриф секретності з низки документів, що стосуються вбивства колишнього президента Джона Кеннеді.

Про це він написав у своєму Twitter.

"За умови отримання більшої інформації, я, як президент, дозволю відкрити давно засекречені документи стосовно Джона Ф. Кеннеді", - повідомив Трамп.

Як відомо, Кеннеді загинув 22 листопада 1963 року. Його застрелили двома пострілами під час поїздки до Далласа. На момент убивства він разом з тодішньою першої леді США Жаклін Кеннеді, губернатором Техасу Джоном Коннолі та його дружиною їхали в автомобілі. Лі Гарві Освальд, заарештований за підозрою у вбивстві президента, був застрелений через декілька днів у поліцейській дільниці жителем Далласа Джеком Рубі, який також згодом помер у в'язниці.

Читайте також: Малюнок Трампа продали на аукціоні за $16 тисяч

Офіційна доповідь «Комісії Уоррена» про розслідування обставин убивства Кеннеді була опублікована у 1964 році; згідно з цією доповіддю вбивцею президента був Освальд, і всі постріли були зроблені ним з верхнього поверху будівлі. Якої-небудь змови, що мала на меті вбивство, згідно з доповіддю, виявити не вдалося. Офіційні дані щодо вбивства Кеннеді суперечливі і містять деяку кількість «білих плям».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-