Після теракту в Марселі звільнили префекта поліції регіону

Після теракту в Марселі звільнили префекта поліції регіону

Укрінформ
Уряд Франції припинив повноваження Анрі-Мішеля Коме, префекта поліції регіону Овернь-Рона-Альпи, і секретаря цієї префектури Ксав'є Англебера через службову халатність, яка спричинила загибель двох дівчат від рук терориста.

Про це повідомляє RFI.

"Замість звільненого Анрі-Мішеля Коме призначено Стефана Буйона, який до цього обіймав посаду префекта поліції сусіднього регіону - Прованс-Альпи-Лазурний берег", - йдеться в повідомленні.

Як заявив офіційний представник уряду Франції Крістоф Кастанер, рішення не є політичним, воно було прийнято на підставі службової перевірки, яка виявила "серйозні порушення" в роботі префектури поліції регіону Овернь-Рона-Альпи.

З вимогою провести перевірку до Генеральної інспекції адміністрації, яка (контролює діяльність поліції, звернувся глава МВС Франції Жерар Коллон.

Читайте також: Марсельський напад: двох підозрюваних затримали у Швейцарії

Міністр прийняв це рішення після того, як стало відомо, що 29-річного тунісця Ахмеда Ханаші, який 1 жовтня вчинив теракт у Марселі, напередодні відпустили з-під варти в Ліоні.

Ліонська поліція затримала Ханаші в торговельному центрі за підозрою у крадіжці. Але наступного дня Ханаші відпустили на волю назважаючи на те, що він перебував на території Франції незаконно і був добре відомий французькій поліції. Ще через день Ханаші вбив ножем двох дівчат - 17 і 20 років - на вокзалі Сен-Шарль у Марселі.

Злочинець був застрелений військовими Sentinelle, які беруть участь в антитерористичній операції. Пізніше з'ясувалося, що з 2005 року поліція сім разів затримувала його за підозрою у вчиненні кримінальних злочинів, і кожного разу він пред'являв посвідчення особи з різними іменами.

Відповідальність за теракт на вокзалі Сен-Шарль у Марселі взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-