Канада заявляє, що готова до

Канада заявляє, що готова до "дивних рішень" Трампа щодо торгівлі

Укрінформ
Канада налаштована на продовження перемовин стосовно внесення змін до Північноамериканської зони вільної торгівлі (НАФТА), але готова до будь-якого розвитку подій. 

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо після зустрічі із президентом США Дональдом Трампом, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми залишаємося зосередженими на серйозному продовженні перемовин стосовно НАФТА і надалі демонструватимемо нашу готовність досягти взаємовигідної угоди. Однак, очевидно, що умови часто є складними і нам треба бути готовими до будь-чого. І ми готові», - сказав Трюдо.

За його словами, канадці вже звикли до непередбачуваних дій керівництва США.

«Канадці знають, що адміністрація США та президент час від часу ухвалюють рішення, які дивують. Ми свідомі цього і підготовлені», - зазначив глава уряду Канади.

Читайте також: Канада хоче завершити перемовини щодо НАФТА якомога швидше

Він додав, що торговельні угоди є «прекрасним способом підтримки середнього класу».

«Мій оптимізм стосовно перемовин про НАФТА ґрунтується не на особистостях чи віщуванні, а на знанні того, наскільки вигідною НАФТА була для мільйонів громадян Канади, США та Мексики», - наголосив Трюдо.

Як відомо, Північноамериканська угода про вільну торгівлю була укладена між Мексикою, США та Канадою у 1994 році. Вона досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням в 478 млн людей і сукупним ВВП у розмірі 20,7 трлн дол. США, тобто близько 30% світового ВВП. Перемовини про перегляд умов цієї угоди були розпочаті з ініціативи президента США Дональда Трампа. Цього тижня поблизу Вашингтона проходить їх четвертий раунд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-