Масові пожежі в Каліфорнії: вже 17 загиблих, сотні зникли безвісти

Масові пожежі в Каліфорнії: вже 17 загиблих, сотні зникли безвісти

Укрінформ
Щонайменше 17 осіб загинули внаслідок серії масових пожеж, що охопили с початку тижня північну частину американського штату Каліфорнія, з багатьма людьми втрачений контакт і про їх місцезнаходження нічого невідомо.

Про це повідомляє в ніч на середу американське центральне видання The Washington Post.

"Сотні вогнеборці намагалися в вівторок послабити серію пожеж у Північній Каліфорнії, і їм почали сприяти погодні умови, але попри це не вдалося утримати полум'я, яке забрало життя 17-ти людей, зруйнувало більше 2 тис. будівель та винищило життєво важливу для регіону сировину виноробної продукції", - повідомляє видання.

Водночас, місцева влада заявляє про 180 людей, з якими наразі відсутній контакт. Через це очікується, що кількість жертв може зрости.

Масові пожежі прокотилися, в тому числі, по густонаселених районах, що змусило деяких жителів рятуватися зі своїх будинків посеред ночі. Понад 25 тис. людей виїхали на північ, розселившись у притулках та обладнаних наспіх місцях збору людей.

Читайте також: Трамп ввів режим стихійного лиха в Каліфорнії через лісові пожежі

Загалом, у регіоні зафіксовано 17 великих осередків пожеж, які швидко поширювались через вітряну погоду. Наразі вітри вщухли, місцями пішов дощ, однак синоптики попереджають про повернення в середу північного вітряного потоку, відомого як "Діабло".

На боротьбу зі стихією залучені рятувальні команди з Каліфорнії та сусіднього штату Невада. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-