Багдад анонсує переговори спікера парламенту з лідером іракських курдів

Багдад анонсує переговори спікера парламенту з лідером іракських курдів

Укрінформ
Спікер іракського парламенту Салім Джабурі у Курдській автономній області проведе перемовини з лідером іракських курдів Масудом Барзані. 

Про це повідомляє DW із посиланням на відомство спікера. 

"Барзані і Джабурі проведуть зустріч цього ж дня (8 жовтня - Ред.) у місті Ербіль. У відомстві Барзані заявили, що напередодні, 7 жовтня, домовилися із двома з трьох віце-президентів Іраку поновити відносини з Багдадом після переговорів в Ербілі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, референдум про незалежність Іракського Курдистану відбувся 25 вересня попри тиск із боку Багдада та міжнародної спільноти. Майже 93 відсотки виборців, які взяли участь у плебісциті, проголосували за незалежність. Проти референдуму виступали центральний уряд у Багдаді, сусіди - Іран та Туреччина, а також США та ООН.

Читайте також: Ірак закликав Іран і Туреччину закрити кордон з Курдистаном

Однією з найбільших суперечностей референдуму стало те, що він пройшов не лише в межах Курдської автономії, а й у районах, захоплених курдськими загонами пешмерга під час боїв з терористами "Ісламської держави". Особливо гострою є ситуація довкола багатої на нафту провінції Кіркук.

На фото: Масуд Барзані. Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-