США погодились продати Ер-Ріяду надсучасну протиракетну систему THAAD

США погодились продати Ер-Ріяду надсучасну протиракетну систему THAAD

Укрінформ
Уряд США ухвалив рішення про можливість продажу надсучасної системи протиракетної оборони THAAD Саудівській Аравії на суму $15 млрд.

Про це офіційно повідомило Управління військового співробітництва Міноборони США, передає Укрінформ.

"Державний департамент ухвалив рішення, яке дозволяє продаж військового озброєння за рубіж уряду Саудівської Аравії, зокрема комплексу протиракетної оборони THAAD та відповідного техзабезпечення і обладнання за приблизною вартістю $15 млрд", - зазначається в документі. 

Управління військового співробітництва Міноборони США забезпечило необхідну сертифікацію, повідомивши Конгрес про можливість здійснення торговельної операції. При цьому повідомляється, що уряд Саудівської Аравії звернувся до США з проханням про можливий продаж 44 пускових установок THAAD, 360 ракет-перехоплювачів, 16 мобільних станцій THAAD тактичного рівня з пожежної безпеки та зв'язку, а також 7 радарів AN/TPY-2.

Читайте також: Саудівська Аравія купить у Росії системи С-400

Крім того, в пакет техзабезпечення входять комплекти обслуговування батарей THAAD, 43 вантажівки для перевезення обладнання, генератори, електричні енергоблоки, причепи, обладнання зв'язку, інструменти для тестування та технічного обслуговування і ремонту тощо. 

"Ця пропозиція продажу підтримуватиме цілі зовнішньої політики та національної безпеки Сполучених Штатів шляхом посилення безпеки дружньої країни. Це сприяє інтересам національної безпеки та зовнішньої політики США й підтримує довгострокову безпеку Саудівської Аравії і регіону Перської затоки на тлі загроз з боку Ірану та загалом у регіоні", - зазначається в повідомленні. 

Король Саудівської Аравії Самлан цього тижня перебував з державним візитом у Москві, де порушував, у тому числі, питання про закупівлю російських комплексів протиракетної оборони С-400 для забезпечення безпеки своєї країни.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-