В Іспанії десятки тисяч людей вийшли на мітинги

В Іспанії десятки тисяч людей вийшли на мітинги

Фото, відео
Укрінформ
В іспанських містах Мадрид та Барселона десятки тисяч людей вийшли на мітинги після суперечливого референдуму за незалежність Каталонії.

Про це повідомляє Daily Mail.

"Десятки тисяч людей вийшли на демонстрації на вулиці Мадрида та Барселони з проитлежними вимогами внаслідок незаконного референдуму про незалежність Каталонії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в Мадриді учасники мітингу несуть прапори Іспанії та гасла про єдність, а в Барселоні - плакати із закликом до діалогу.

На місці скупчення людей чергує поліція.

Раніше Конституційний суд Іспанії заборонив проводити засідання парламенту Каталонії, на якому повинні були оголосити про незалежність регіону.

Читайте також: Іспанія на ПА НАТО заявила про "російську руку" у питанні Каталонії - Фріз

Як відомо, 1 жовтня у Каталонії відбувся заборонений Іспанією референдум щодо незалежності автономії. Іспанська поліція намагалася заблокувати хід голосування, в результаті чого сталися сутички, в яких постраждали сотні людей.

Незважаючи на заборону іспанського Конституційного суду проводити засідання парламенту Каталонії, уряд регіону має намір продовжити дебати, які можуть призвести до проголошення незалежності, наступного тижня.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-