ПВК

ПВК "Вагнера" може бути задіяна в усіх конфліктах у Європі та світі - Грицак

Укрінформ
Так звана російська приватна військова компанія "Вагнера", яка діє в координації з російськими військовими та спецслужбами, може бути задіяна для подальшої дестабілізації ситуації в усіх сутичках, конфліктах у Європі та по всьому світу.

Про це заявив під час брифінгу у Києві голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дані щодо діяльності "Вагнера" на Донбасі чи на території нашої країни ми регулярно передаємо нашим партнерським спецслужбам у Європі і не тільки. Ми хочемо давати цю інформацію, ділитися нею для того, щоб світова спільнота, спецслужби, правоохоронні органи знали імена тих, хто може бути використаний для дестабілізації ситуації. Ми переконані, що десь якщо почнеться якась "заворуха", скажімо так, в будь-якій з країн Європи чи не тільки Європи, то в першу чергу буде використана приватна армія Путіна – ПВК "Вагнера", - сказав голова СБУ.

Читайте також: Україна розкаже у Брюсселі про діяльність ПВК "Вагнера"

Грицак зазначив, що спочатку в Україні у червні 2014 року діяло лише декілька десятків бойовиків з ПВК "Вагнера", втім вже у серпні 2015 року близько 1350 найманців з цієї структури поїхали воювати в Сирії на стороні режиму Башара Асада. Наразі кількісний склад ПВК "Вагнера" – близько 5000 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-