Меркель оголосила про коаліційні переговори із Зеленими та лібералами

Меркель оголосила про коаліційні переговори із Зеленими та лібералами

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель у суботу, 7 жовтня, вперше офіційно оголосила, що християнські демократи вестимуть коаліційні переговори з Зеленими та Вільною демократичною партією (ВДП).

Про це повідомляє DW

Як заявила канцлер під час виступу на загальнонімецькому з'їзді молодіжної організації при блоці ХДС/ХСС у Дрездені, це будуть складні перемовини, але йдеться про те, щоб сформувати надійний уряд.

"Я воліла б, щоб вона (коаліція. - Ред.) стала реальністю", - визнала Меркель, котру цитує dpa. Щодо мети переговорів канцлерка вказала на необхідність "втілити в життя" те завдання, яке її політична сила отримала від виборців.

Читайте також: СДПН відкинула пропозицію Меркель розпочати переговори про коаліцію

Незмінного союзника ХДС - сестринську баварську партію Християнсько-соціальний союз (ХСС) - Меркель закликала піти на компроміс навколо суперечки щодо верхньої межі кількості біженців. Питання щодо самої коаліційної угоди вирішуватимуться на спеціальному з'їзді ХДС, додала Меркель.

Блок ХДС/ХСС набрав у підсумку під час виборів до Бундестагу найбільшу кількість голосів, на другому місці опинилася Соціал-демократична партія Німеччини, на третьому - правопопулістська "Альтернатива для Німеччини". Також до парламенту пройшла Вільна демократична партія, Союз 90/Зелені та Ліва партія. Після того, як СДПН оголосила, що не хоче продовження нинішньої "великої коаліції", а планує піти в опозицію, переможець виборів - блок ХДС/ХСС - вирішив вести переговори про ймовірність коаліції з ВДП і Зеленими. Такий альянс у Німеччині називають "Ямайка", оскільки партійні кольори його учасників відповідають кольорам прапора цієї острівної держави.

Наприкінці вересня Зелені заявили, що згодні на проведення коаліційних переговорів із ХДС/ХСС та ВДП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-