До Капітолію під овації повернувся конгресмен, поранений влітку на бейсболі

До Капітолію під овації повернувся конгресмен, поранений влітку на бейсболі

Відео
Укрінформ
Партійний організатор республіканської більшості в Палаті представників США конгресмен Стів Скеліз у четвер повернувся до Конгресу після важкого вогнепального поранення, отриманого ним під час тренування на благочинному бейсбольному матчі.

Колеги зустріли його з оваціями, коли той зайшов до сесійної зали на милицях, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ви навіть не уявляєте, наскільки це добре, коли повертаєшся сюди, на роботу в Палаті представників", - зазначив Скеліз перед зібранням.

Він подякував всім, хто підтримував його після інциденту та складного лікування у шпиталі.

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня озброєний нападник влаштував стрілянину в парку, де проходили тренування бейсбольної команди Конгресу, яка мала виступити згодом на щорічному благодійному матчі. Він зробив близько 50 пострілів, внаслідок чого до лікарні з пораненнями потрапив конгресмен Стів Скеліз та двоє поліцейських. Нападником виявився 66-річний житель штату Іллінойс, який згодом помер від отриманих поранень.

Президент США Дональд Трамп назвав напад "дуже жорстоким" та подякував офіцерам поліції, які нейтралізували нападника ціною власного здоров'я.

Пізніше конгресмену Скелізу, який, за повідомленнями, перебував у критичному стані, була зроблена серія операцій. Зараз він має намір поєднувати процес реабілітації зі своєю професійною діяльністю в американському Конгресі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-