Спікер парламенту Молдови вибачився перед Румунією за висловлювання Додона

Спікер парламенту Молдови вибачився перед Румунією за висловлювання Додона

Укрінформ
Голова парламенту Молдови Андріан Канду вибачився перед керівництвом парламенту Румунії за гострі висловлювання президента Ігоря Додона на адресу румунів.

Про це повідомили в прес-службі парламенту Молдови за підсумками зустрічі в Бухаресті Андріана Канду з керівництвом парламенту Румунії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Президент Молдови компенсує свої конституційні обмеження гострими заявами на адресу громадян Румунії. Реформи і європейська інтеграція залишаються нашими пріоритетами, а Румунія – вірним і надійним партнером і адвокатом нашої країни в процесі європейської інтеграції», - заявив Канду.

Читайте також: У Молдові ініціюють референдум про посилення влади Додона

Керівники парламенту Румунії, голова Сенату Келін Попеску Терічану і глава Камери депутатів Лівіу Драгня, в свою чергу, підтвердили підтримку зусиль Молдови щодо реалізації реформ у соціальній сфері та економіці і забезпечення енергетичної безпеки, зазначивши, що Румунія особливу увагу приділяє питанням імплементації спільних інфраструктурних та сільськогосподарських проектів.

Раніше президент Молдови Ігор Додон виступив за заборону на території країни румунських організацій, що виступають за об'єднання Молдови і Румунії, звинувативши румунських журналістів у тому, що вони є провідниками антидержавної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-