Ураган

Ураган "Марія": на острові Домініка 15 людей загинули, 20 зникли безвісти

Укрінформ
В результаті урагану "Марія" на острові Домініка у Карибському морі загинуло щонайменше 15 осіб, 20 людей зникли безвісти.

Про це повідомляє Sky News з посиланням на прем'єр-міністра Домініки Рузвельта Скерріта. 

"Як повідомив прем'єр-міністр острова, щонайменше 15 людей загинули, а 20 зникли безвісти на Домініці після урагану "Марія", - йдеться у повідомленні.

За словами губернатора, на даний момент Домініка "потребує всієї допомоги, яку тільки зможе запропонувати світ".

Ураган "Марія", що посилився до найвищої, п'ятої категорії, знищив сотні будинків на острові. Системи зв'язку були відключені, місцевий уряд був змушений закрити аеропорт.

Читайте також: Ураган «Марія» забрав життя десяти людей на Карибах

Наступного удару стихії очікують у Гваделупі. Застереження про ураган "Марія" отримали також Сент-Кітс і Невіс, Монтсеррат і Мартиніка.

Штормове попередження отримали також Пуерто-Рико, Американські та Британські Віргінські острови, Сен-Мартен, Сент-Бартс, Саба, Сент-Естатіус та Ангілья.

Деякі з цих островів все ще оговтуються після "Ірми" - урагану п'ятої категорії, внаслідок якого загинули щонайменше 37 людей, а завдана шкода оцінюється мільярдами доларів.

Наприкінці серпня 2015 року Домініці - острівній державі з населенням 73 тисячі осіб - завдав тяжкої шкоди ураган "Еріка". Прем'єр-міністр Скерріт тоді заявив, що країна відкинута у розвитку на 20 років.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-