Ураган

Ураган "Марія" знищив майже все на Домініці

Відео
Укрінформ
Ураган "Марія", що посилився до найвищої, п'ятої категорії, пронісся островом Домініка у Карибському морі, залишивши по собі масштабні руйнування.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Ми втратили все", - сказав прем'єр-міністр Домініки Рузвельт Скерріт.

Він закликав дружні країни, які мають авіацію, прийти на допомогу мешканцям острівної держави.

Як зазначається, від початку розгулу стихії прем'єр публікував у соцмережах останні дані про те, що відбувається, аж поки з його будинку не знесло дах. Після цього він написав, що повністю залежить від волі урагану.

Про жертви наразі не повідомляється.

Читайте також: У США нарахували понад 80 жертв урагану “Харві”

Наступного удару стихії очікують у Гваделупі. Застереження про ураган "Марія" отримали також Сент-Кітс і Невіс, Монтсеррат і Мартиніка.

Штормове попередження отримали Пуерто-Ріко, Американські та Британські Віргінські острови, Сен-Мартен, Сент-Бартс, Саба, Сент-Естатіус та Ангілья.

Деякі з цих островів все ще оговтуються після "Ірми" - урагану п'ятої категорії, внаслідок якого загинули щонайменше 37 людей, а завдана шкода оцінюється мільярдами доларів.

Нагадаємо, що наприкінці серпня 2015 року Домініці (не плутати з Домініканською Республікою) - острівній державі з населенням 73 тисячі осіб - завдав тяжкої шкоди ураган Еріка. Прем'єр-міністр Скерріт тоді заявив, що країна відкинута у розвитку на 20 років.

Фото: АА

Відео: Guardian Wires

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-