Порошенко про 9/11: Злочин, який змінив сприйняття безпеки у світі

Порошенко про 9/11: Злочин, який змінив сприйняття безпеки у світі

Укрінформ
Боротьба з тероризмом, яку розгорнули США після терактів 11 вересня 2001 року, є нашою спільною відповідальністю і обов’язком.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook Президент Петро Порошенко.

“Не може бути жодного виправдання тим, хто намагається використати релігійні почуття для культивування ненависті та досягнення своїх брудних політичних цілей. Де б це не відбувалося і ким би це не здійснювалося. І нинішня боротьба Сполучених Штатів за безпечний світ не є виключно їхньою власною боротьбою. Це наша спільна відповідальність і обов’язок”, - наголосив глава держави.

Він зазначив, що серія терактів 11 вересня 2001 року в США, під час яких терористи-смертники на захоплених літаках атакували вежі Всесвітнього торговельного центру в Нью-Йорку і будівлю Пентагону у Вашингтоні, “назавжди врізалася у нашу пам'ять жахливими кадрами атаки проти гуманності та людяності”.

“Злочин, який кардинально змінив сприйняття безпеки по всьому світу. Цинічна спроба посіяти страх і терор, яка вкотре підтвердила незламність духу демократичного суспільства”, - додав Порошенко. 

Читайте також: Криваве 11 вересня: сьогодні роковини наймасштабнішого теракту в США

Згідно з даними, опублікованими у підсумковому звіті Національної комісії щодо терористичних атак проти Сполучених Штатів (комісія 9/11), у Всесвітньому торговельному центрі загинули понад 2600 осіб; 125 загинули в Пентагоні; 256 людей загинули в усіх чотирьох літаках. Таким чином, кількість загиблих перевищила чисельність жертв у Перл-Харборі в грудні 1941 року. Безпрецедентні теракти, які назавжди змінили Америку, скоїли 19 молодих арабів, виконуючи накази ісламістів, що базувалися в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-