Ураган

Ураган "Ірма" у США: п'ятеро загиблих, майже шість мільйонів без світла

Укрінформ
Руйнівний ураган "Ірма", який у неділю обрушився на континентальну частину Сполучених Штатів, спричинив щонайменше п'ять жертв та залишив без струму майже шість мільйонів громадян.

Такими є попередні наслідки стихії, яка хоч і втратила в понеділок основну потужність, але продовжує вирувати на південному сході США, повідомляє Укрінформ.

"Щонайменше п'ятеро людей загинули у Флориді від травм, яких зазнали внаслідок стихії, у тому числі заступник шерифа", - йдеться в повідомленні телеканалу ABC News.

Уточнюється, що двоє людей загинуло в окрузі Монро, який одним із перших відчув удар урагану на території США. Зокрема, одна людина була знайдена мертвою у власному будинку, ще один – водій вантажівки, що перевозила генератори та потрапила у вир.

Двоє інших людей – заступник шерифа та співробітник пенітенціарної установи – загинули внаслідок автокатастрофи, спричиненої ураганом, в окрузі Харді, що у центральній частині штату Флорида. П'ята жертва також загинула на дорозі.

Читайте також: Ураган "Ірма" послабшав до мінімальної категорії

При цьому повідомляється, що не менше 27 людей загинули від урагану "Ірма" на острівних державах Карибського басейну.

Нині, за повідомленнями Національного центру, "Ірма" послабилася до тропічного шторму, але все ще створює пориви вітру ураганної потужності".

Після того, як стихія у неділю пронеслася Флоридою, була затоплена значна частина штату, зруйновано інфраструктуру. За останніми даними, без електропостачання залишились 5,7 млн людей, що становіть більше половини населення штату, зазначає CNN. Вже зараз повідомляється про понад 70 тис. споживачів, відрізаних від енергопостачання у штаті Джорджія.

Фото: ES/AFP/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-