Ураган

Ураган "Ірма" ослабнув до другої категорії

Укрінформ
Ураган "Ірма", через який було евакуйовано чверть населення штату Флорида, станом на початок понеділка, 11 вересня, ослаб до другої категорії ураганів.

Про це поінформували у американському Національному центрі протидії ураганам (NHC), повідомляє DW.

"Ураган слабшає, очікується, що в понеділок він має перетворитися на тропічний шторм, коли рухатиметься в напрямку штату Джорджія", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час наближення "Ірми" до узбережжя США буревію було присвоєно п'яту, а згодом четверту категорію за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона.

Негода й досі становить небезпеку. Близько трьох мільйонів осель залишаються знеструмленими. Швидкість вітру в зоні "Ірми" становить близько 100 миль на годину (155 кілометрів на годину).

Увечері в неділю, 10 вересня, ураган повалив будівельні крани у Маямі. Аеропорт у найбільшому місті Флориди закрито, він поновить роботу не раніше вівторка. Аеропорт в Орландо закрили до того часу, поки ураган зовсім не вщухне.

Читайте також: У Флориді оголосили режим великого стихійного лиха

За оцінками експертів американської метеорологічної служби Accuweather, збитки від урагану "Ірма", а також "Харві", що завдав шкоди штатам Техас і Луїзіана кількома днями раніше, можуть сягнути 290 мільярдів доларів. Розрахунки експертів базувалися на шкоді, завданій бізнесу, домогосподарствам, інфраструктурі та врожаям, зростанні вартості пального, а також на прогнозах збільшення рівня довгострокового безробіття.

Як повідомлялося, у Флориді через ураган "Ірма" загинуло троє людей. Раніше стихійне лихо призвело до загибелі 27 осіб на островах у Карибському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-