Ураган

Ураган "Ірма" дістався Флориди

Відео
Укрінформ
Ураган "Ірма" у неділю вранці дістався берегів американського штату Флорида, розпочавши руйнівну ходу континентальною частиною Сполучених Штатів. 

Метеорологи присвоїли урагану четверту категорію, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ураган "Ірма" обрушився на узбережжя Куджо-Кі (місто на острівному архіпелагу на півдні штату Флорида – ред.)", - зазначається в повідомленні Національного центру ураганів США о 9.10 ранку за місцевим часом.

Уже о 10 годині центр повідомив, що "око" урагану почало пересуватися від острівних міст в бік основної частини штату. При цьому швидкість вітру сягає 215 км/год, що відповідає четвертій (з п'яти) категорії за шкалою Саффра-Сімпсона.

Урагани четвертої категорії, як правило, спричиняють серйозні руйнування та здатні повністю знищувати невеликі будинки. Стихія такої сили зрівнює з землею навіси бензозаправних станцій, вириває дерева, спричиняє значну ерозію узбережжя та може викликати масштабні затоплення прилеглих районів. Крім того, на тривалий час виводиться з ладу інфраструктура й електро-, газопостачання.

Читайте також: Ураган "Ірма": у Флориді евакуюють 6,3 мільйона жителів

Як повідомляв Укрінформ, у суботу "Ірма" пройшлася північно-східною частиною Куби, де її вже назвали найпотужнішим ураганом за майже сто років.

Місцева влада штату Флорида за кілька днів до стихії оголосила масштабну евакуацію – до 6,3 млн людей, що становить близько чверті населення штату. Водночас, не всі жителі погодились лишити свої домівки. Губернатор Рік Скотт у зверненні до тих, хто залишився, у неділю зазначив, що тепер пізно виїжджати із зон з червоним рівнем погодної загрози, тому найкращий спосіб вижити - бути в укриттях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-