Ізраїльські літаки вдарили по об'єкту з виробництва хімзброї у Сирії

Ізраїльські літаки вдарили по об'єкту з виробництва хімзброї у Сирії

Укрінформ
Сирійська армія заявила, що ВПС Ізраїлю вранці у четвер завдали ударів по військовому об’єкту в провінції Хама, який може бути пов'язаний з виробництвом хімічної зброї.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Сирійську обсерваторію з прав людини та заяви сирійської армії.

"Сирійська обсерваторія з прав людини, яка стежить за конфліктом у Сирії, заявила, що авіаудару завдано по об'єкту науково-дослідного центру, який у США вважають виробником хімічної зброї в Сирії", - йдеться у повідомленні.

В Обсерваторії також додали, що авіаснаряди влучили й у військовий табір поряд із центром, який використовувався для зберігання ракет класу "земля- земля" і де неодноразово було помічено персонал Ірану та його союзника, ліванської групи "Хезболла".

За даними сирійської армії, в результаті повітряного удару загинули двоє солдатів і завдано шкоди поблизу міста Масьяф. У Сирії також попередили про небезпечні наслідки цієї, за їхніми словами, агресивної дії для безпеки та стабільності у регіоні.

Повітряні удари були завдані після того, як слідчі ООН напередодні заявили, що сирійський уряд несе відповідальність за атаку з використанням газу зарину у квітні у Хан-Шейхуні.

Читайте також: Сили Асада використали хімічну зброю у Сирії щонайменше 27 разів - ООН

У свою чергу сирійський уряд заперечує використання хімічної зброї в країні.

В ізраїльській армії авіаудари не коментують.

У середу комісія ООН з розслідування військових злочинів заявила, що під час громадянської війни в Сирії уряд президента Башара аль-Асада використовував хімічну зброю більше двох десятків разів, в тому числі і під час смертельної атаки у місті Хан-Шейхун у квітні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-