В Австралії заборонять пластикові пакети

В Австралії заборонять пластикові пакети

Укрінформ
В австралійському штаті Квінсленд прийняли закон про заборону пластикових пакетів та запровадили систему повернення коштів за продуктову тару, 

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

«Щороку у Квінсленді використовуються 2,4 мільярда контейнерів для напоїв та 1 мільярд пластикових мішків ... вони опиняються на наших водних просторах, вбивають і калічать наших місцевих тварин.

Прийнявши цей законопроект, ми подамо сигнал нашим молодим людям, що ми цінуємо нашу дику природу, особливо морських істот, таких як черепахи, морські птахи та дюгоні», - заявив міністр охорони навколишнього середовища штату Стівен Майлз, зазначивши, що одними з найбільш пристрасних прихильників прийнятих змін були діти.

Читайте також: "Пакетик потрібен?": заборона на пластик дісталась до брюссельських маркетів

Законопроект був підтриманий як владою так і опозицією. Заборона на одноразові пластикові сумки для покупок, у тому числі біологічні, набуде чинності з середини наступного року. За її порушення передбачено штраф у розмірі 3 000 доларів.

За словами міністра, деякі роздрібні торговці активно відмовляються від постачання пакетів вже зараз. Разом з тим уряд штату буде продовжувати тісно співпрацювати з виробниками напоїв, роздрібними торговцями, місцевими органами влади, галуззю переробки відходів та відновлення ресурсів, а також спільнотою, щоб забезпечити плавний перехід до заборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-