Іран закрив небо для американських літаків

Іран закрив небо для американських літаків

Укрінформ
В Ірані літакам Сполучених Штатів Америки заборонили перетинати повітряний простір країни.

Про це повідомляє espreso.tv з посиланням на агентство FARS.

"Ми не можемо демонструвати світові подвійний стандарт поведінки. Замість цього ми говоримо, що США - самовпевнена світова держава, і ми не дозволимо американським літакам, навіть для перевезення пасажирів, перетинати повітряний простір Ірану, оскільки Іран - проти політики уряду США", - заявив командувач іранської базою ППО "Хатах аль-Анбія" генерал Амір Фарзад Есмаїлі.

Читайте також: Іран випробував комплекс ППО власного виробництва

За даними інформагентства, у разі порушення повітряного простору літаки будуть отримувати попередження від бази протиповітряної оборони, що іранське командування розцінює як "найменшу з можливих реакцій".

Іранський бригадний генерал Мохаммад Бакері своєю чергою розкритикував США за вимогу погодження з приводу військових кораблів Ірану в Перській затоці.

"Якщо що-небудь трапиться з нафтовими платформами Ірану в Перській затоці з боку терористів, чи будуть там іноземні військові кораблі?", - обурився він.

10 серпня президент США Дональд Трамп назвав прийняті за президентства Барака Обами домовленості з Іраном "жахливими". У відповідь голова МЗС Ірану Джавад Заріф звинуватив президента Трампа у "зраді" ядерної угоди.

Читайте також: Іран відкинув вимогу США про огляд своїх військових об’єктів

Іран також погрожує розірвати ядерну угоду зі світовими державами в разі введення нових санкцій США проти Тегерана.

Сполучені Штати погрози Ірану про вихід з ядерної угоди назвали "намаганням взяти світ у заручники".

Президент Ірану пообіцяв захищати ядерну угоду, яку критикує Трамп.

22 серпня голова Організації атомної енергії Ірану Алі Акбар Салегі заявив про готовність його країни відновити виробництво урану, збагаченого до рівня 20% урану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-