Урагану

Урагану "Ірма"в США присвоїли найвищу категорію небезпеки

Укрінформ
Урагану "Ірма", який насувається на Карибський басейн і південь США, присвоїли п'яту, найвищу категорію за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона.

Про це заявили в Національному центрі спостереження за ураганами США в Маямі, повідомляє DW.

"Швидкість вітру "Ірми" збільшилася до 280 кілометрів на годину. Фахівці застерігають, що ураган може спричинити зсуви, паводки та океанські хвилі висотою до семи метрів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, станом на другу половину дня вівторка ураган перебував за 440 кілометрів на схід від острова Антигуа. Очікується, що епіцентр "Ірми" рухатиметься поблизу північних Підвітряних островів або пройде над ними ввечері у вівторок або вранці в середу. Ввечері в середу ураган може пройти за майже 80 кілометрів від Пуерто-Рико. На острові оголосили надзвичайний стан та мобілізували національну гвардію.

Читайте також: Новий ураган "Ірма": у Флориді оголосили надзвичайний стан

Влада Сполучених Штатів закликає закінчити роботи з підготовки до стихійного лиха якомога швидше.

"Ірма" - другий за останні тижні ураган, який насувається на південь США. Ураган "Харві", який досяг узбережжя Техасу 25 серпня та спричинив масштабні повені, призвів до загибелі щонайменше 60 осіб. Завдані ним матеріальні збитки оцінюються у 150-180 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-