Трамп оголосив 3 вересня Національним днем молитви за жертвами урагану

Трамп оголосив 3 вересня Національним днем молитви за жертвами урагану

Укрінформ
У США неділя, 3 вересня, стала Національним днем молитви за жертвами урагану.

Про це повідомляє Радіо Свобода

"Дональд Трамп оголосив 3 вересня Національним днем молитви за жертвами масових повеней, які спричинив шторм (ураган «Харві») у Техасі та Луїзіані", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 2 вересня президент США зустрівся з постраждалими та волонтерами. Він назвав співпрацю між федеральними, державними й місцевими органами влади «фантастичною».

Зокрема, президентське подружжя відвідало місто Г’юстон, четверте за величиною у США.

Читайте також: Трамп запросив у Конгресу $7,85 млрд на ліквідацію наслідків "Харві"

Ураган завдав значної шкоди Г’юстону та іншим територіям штату Техас, які були затоплені. Паводки паралізували місто. Посилаючись на місцевих чиновників, газета «Хроніки Г'юстона» повідомляла про те, що кількість загиблих від шторму перевищила 50.

Трамп подорожував регіоном на початку цього тижня, але не відвідував зону катастрофи, посилаючись на те, що такий візит може заважати операції з порятунку.

Шторм завдав збитків на десятки мільярдів доларів, Білий дім звернувся до Конгресу з проханням надати 7,85 мільярда доларів США для відновлення постраждалих від буревію територій.

Трамп під час свого візиту 2 вересня висловив сподівання, що Конгрес швидко схвалить його запит на фінансування.

Як повідомлялося раніше, вартість ліквідації наслідків урагану "Харві" в Техасі становить $40 млрд. Від негоди постраждали близько 6,8 млн жителів, що становить майже чверть населення штату. Президент США Дональд Трамп пообіцяв виділити один мільйон власних коштів на допомогу співгромадянам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-