Польща розслідує падіння дрона з російськими написами

Польща розслідує падіння дрона з російськими написами

Укрінформ
Окружна прокуратура в Ольштині на півночі Польщі розслідує справу щодо падіння у вівторок великого безпілотника з російськими написами приблизно у 30 км від кордону з РФ на приватне обійстя поблизу міста Кентшин.

Про це інформує телеканал Polsat News.

У четвер речник Прикордонної служби РП Мірослав Александрович повідомив, що справу щодо падіння безпілотника передано на розгляд окружної прокуратури в Ольштині.

“Зараз триває аналіз зібраного матеріалу, оцінка фактів і визначення юридичної кваліфікації події”, - заявив речник цієї прокуратури Кшиштоф Стодольний, якого цитує локальне видання Kentrzyn News. Він додав, що після цього прокуратура детальніше поінформує про справу.

За інформацією цього видання, безпілотник впав на приватне обійстя в населеному пункті Нова Ружанка. На ньому були російські написи. Однак,  однозначно не можна сказати, кому міг належати безпілотник — російській армії чи контрабандистам.

Польське радіо RMF.FM поінформувало, що скоріш за все це - російський безпілотний розвідувальний апарат, а не цивільний дрон. Безпілотник зараз вивчають польські експерти, а також військові та цивільні спецслужби.

Читайте також: На кордоні з Румунією відловили дрона-контрабандиста

Як інформувало агентство, Польща з 1 по 30 вересня обмежить повітряний рух для цивільних літаків на північному сході і сході країни, поблизу кордонів з Росією та Білоруссю. За оцінками експертів, це пов'язано з російсько-білоруськими навчаннями “Запад-2017”, які відбудуться 14-20 вересня, і є одним з превентивних засобів захисту від можливих провокацій. 

Фото: ketrzynnews.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-