Ядерні бомбардувальники США пролетіли над Корейським півостровом

Ядерні бомбардувальники США пролетіли над Корейським півостровом

Укрінформ
В рамках спільних військових навчань США та Південної Кореї, американські та південнокорейські бомбардувальники здійснили тренувальні польоти над Корейським півостровом на тлі загрози з боку КНДР.

Про це повідомляє Reuters.

"Південна Корея заявила, що її повітряні сили провели тренування з двома американськими ядерними бомбардувальниками над Корейським півостровом в четвер, через два дні після того, як КНДР запустила ракету у бік Японії, що різко підняло напруженість", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, тренування, в яких були задіяні два надзвукові бомбардувальники США B-1B, чотири американські реактивні літаки F-35B, а також південнокорейські винищувачі, пройшли в кінці щорічних військових навчань США та Південної Кореї, орієнтованих, головним чином, на комп'ютерне моделювання.

У свою чергу Північна Корея висловила рішучий протест проти таких навчань, які вона розцінює як підготовку до вторгнення.

Як повідомлялося, у понеділок, 21 серпня, військові сили США та Південної Кореї розпочали спільні щорічні військові навчання на тлі напруженості через ракетні та ядерні програми Північної Кореї. Навчання закінчуються 31 серпня.

Читайте також: Трамп заявив, що розмовами не вирішити конфлікт із КНДР

Як повідомлялося, КНДР у вівторок, 29 серпня, знову запустила ракету в бік Японії. Ракета розбилася на три частини і впала у води неподалік від Хоккайдо в Японії.

Президент США Дональд Трамп засудив останні дії Пхеньяна, попередивши Північну Корею, що всі варіанти дій у відповідь на запуск балістичної ракети лежать у нього "на столі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-