Ураган

Ураган "Харві": у Х'юстоні ввели надзвичайний стан, людей евакуювали

Укрінформ
В американському місті Х'юстоні, штат Техас, де через тропічний шторм "Харві" та спричинену ним повінь, запроваджено надзвичайний стан, близько двох тисяч людей евакуювали.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на дані Національної метеорологічної служби.

"Синоптики заявляють про "безпрецедентні" погодні умови. Національна метеорологічна служба застерігає, що існує небезпека "значних повеней" у районі міста Х'юстон", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється про п'ятьох загиблих. Проте поки що точно підтверджені лише дві смерті: одна людина загинула у п'ятницю на пожежі в будинку в окрузі Арканзас, ще одна жінка загинула у Х'юстоні у своєму авто.

Губернатор Грег Еббот оприлюднив офіційне повідомлення про стихійне лихо в 19 округах та додав, що зливи тривають у містах Х'юстон, Вікторія та Корпус-Крісті. Зокрема, у Х'юстоні і Корпус-Крісті вже випало по 50 см опадів і ще може випасти до 40 см. У деяких районах у неділю вранці дощі випадали зі швидкістю від 10 до 15 см на годину.

"Багато струмків, річок і заплав вийшли з берегів і подолали колишній рекордний рівень", - заявили синоптики.

У Х'юстоні практично паралізована робота транспорту, проте пересування містом повністю не припинено. Мешканцям радять переміститися до тих районів міста, що розташовані на височині.

Читайте також: З водосховищ у Техасі скинуть воду через ризик затоплення Х'юстона

Мер Х'юстона Сільвестр Тернер закликав містян не телефонувати до служби порятунку, якщо ситуація не загрожує їхньому життю. "Не виїжджайте на дорогу, не вважайте, що шторм закінчився", - сказав він.

Чиновники в окрузі Харріс попросили людей, яким належать човни, допомогти в рятуванні.

Аеропорт "Х'юстон Буш" припинив усі комерційні рейси до повідомлення. Інший аеропорт Х'юстона, "Гоббі", також закритий, його злітно-посадкові смуги повністю затоплені.

Загалом у Техасі через стихію закрили 250 доріг та магістралей.

Президент Дональд Трамп у вівторок планує відвідати Техас, щоб ознайомитися з масштабами стихійного лиха. За його словами, він приїде тоді, коли це буде можливо, щоби не перешкоджати роботі рятувальних служб.

Зазначається, що удару стихії подібної сили США не відчували з 2004 року, коли внаслідок урагану "Чарлі" загинули 15 людей. Його збитки тоді оцінили в 16 млрд доларів.

Фото: ipress.ua

Фото на першій сторінці: Gabe Hernandez / Corpus Christi Caller-Times / TNS / Sipa USA / Scanpix / LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-