Теракт у Шарлотсвіллі: поліції здався ультраправий, що потрапив у фільм HBO

Теракт у Шарлотсвіллі: поліції здався ультраправий, що потрапив у фільм HBO

Укрінформ
Ультраправий активіст, який брав участь у демонстрації неонацистів в Шарлоттсвіллі, Крістофер Кантвелл здався поліції після того, як у Вірджинії видали ордер на його арешт.

Про це повідомляє CNN.

"Житель Нью-Гемпшира здався поліції у Лінчбургзі, штат Вірджинія", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на даний момент він знаходиться в місцевій в'язниці, звідки його відвезуть в Шарлоттсвілль.

У розмові з The New York Times Кантвелл стверджував: те, що він оббризкував когось з перцевих балончиків було самообороною.

Пізніше на відео, розміщеному у Facebook, активіст плакав та розкаювався у скоєному. Він сказав, що добровільно прийде в поліцію.

Читайте також: У Ванкувері кілька тисяч людей вийшли проти акції ультраправих

У Шарлоттсвіллі знімальна група журналу Vice та телеканал HBO зняли документальний фільм про демонстрацію американських ультраправих.

Як повідомлялося, 12 серпня в Шарлотсвіллі, Вірджинія, США, сталися зіткнення між представниками ультраправих угруповань та їх супротивниками після рішення влади демонтувати пам'ятник командувачеві силами конфедератів у громадянській війні генералові Роберту Едварду Лі, який вважається суперечливою особою в історії США. Протест підтримали, зокрема, расистське угрупування "Ку-клукс-клан" і правоекстремістський рух "Альтернативні праві".

У ході акції один з її учасників, який дотримується неонацистських поглядів, на автомобілі в'їхав у натовп демонстрантів. У результаті одна жінка загинула і ще 19 осіб отримали травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-