У Греції, Португалії та Франції вирують лісові пожежі

У Греції, Португалії та Франції вирують лісові пожежі

Укрінформ
Спекотна і суха погода призвела до того, що в неділю на півдні Європи у Греції, Португалії та французькому острові Корсика знову спалахнули лісові пожежі.

Про це повідомляє АР.

"Грецька влада висловила підозри, що принаймні деякі з декількох десятків пожеж, що спалахнули як на материковій частині, так і на острові Закінтос протягом вихідних, були розпочаті навмисно", - йдеться у повідомленні.

Останні пожежі в Греції розпочалися в неділю поблизу місті Каламос, за 44 км на північ від Афін. Вогнем пошкоджено 20 будинків, евакуйовані два дитячі табори, частково закрито рух на місцевих дорогах. Також повідомляється про 53 пожежі,  в тому числі на острові Кефалонія, поряд із Закінфом. 

Як зазначається, більше 4 тис. пожежників боролися з понад 250 пожежами в Португалії, країна звернулася по допомогу до інших держав-членів ЄС.

Прес-секретар Агентства з цивільного захисту Португалії Патрісія Гаспар заявила, що в суботу в країні зафіксували добовий рекорд з кількості нових пожеж - 268 окремих осередків вогню.

Читайте також: Португалія просить ЄС допомогти в боротьбі з лісовими пожежами

"Ми знаємо, що понад 90% пожеж мають людську природу, незалежно від того, чи були вони наслідком недбалості або навмисним підпалом. І те, і те є злочинами", - сказала вона.

На півдні Франції вогонь знищив близько 2100 гектарів, більше всього постраждав острів Корсика. Пожежі там вирують з четверга, тому було евакуйовано тисячу людей, повідомили влада.

Міністр внутрішніх справ Франції Жерар Колом заявив, що в результаті пожеж ніхто не постраждав завдяки зусиллям 1200 пожежників та повітряних груп, які протягом доби 300 разів скинули воду на осередки вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-