Протести в Кенії: поліція застрелила молоду дівчину та ще 9 осіб - ЗМІ

Протести в Кенії: поліція застрелила молоду дівчину та ще 9 осіб - ЗМІ

Укрінформ
В результаті масових заворушень у Кенії, що виникли під час президентських виборів, поліція застрелила молоду дівчину. 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на очевидця.

"У Найробі молода дівчина була застрелена поліцією, яка робила "випадкові постріли" по мітингувальниках у Матаре, повідомив свідок", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося про двох застрелених поліцією осіб. Ще п'ятеро людей постраждали в результаті обстрілу в Кісуму.

Також у суботу кенійська поліція відкрила вогонь, щоб розігнати опозиційних демонстрантів, які заблокували дороги та створили палаючі барикади в нетрях у столиці Найробі. За інформацією агентства, поліція використовує проти демонстрантів сльозогінний газ у декількох районах міста.

Крім того, повідомляється, що до моргу з нетрів Матаре привезли тіла дев'яти осіб. За словами анонімного чиновника, їх застрелила поліція в рамках спецоперації, спрямованої проти пограбувань, що розпочалися під час заворушень.

Раніше повідомлялося, що в Кенії переобрали президента країни, ним став чинний лідер країни Ухуру Кеніата. Він виграв вибори, що відбулися у вівторок 8 серпня, з 54,27% голосів. Його опонент Раїла Одінга отримав 44,74% голосів.

Читайте також: У Кенії поліція відкрила вогонь по противниках президента

Виборча комісія, своєю чергою, відхилила вимоги лідера опозиції Раїли Одінги скасувати результати виборів у зв'язку з тим, що сервери комісії нібито були зламані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-