У Нігерії бойовики

У Нігерії бойовики "Боко Харам" вбили понад 30 осіб

Укрінформ
У Нігерії бойовики терористичного угруповання "Боко Харам" вбили щонайменше 30 рибалок.

Про це розповів Кашим Шетима, губернатор штату Борно, який знаходиться в центрі активності бойовиків, повідомляє Reuters.

Озброєні бойовики напали на рибалок в районі озера Чад. За словами очевидця, нападники розділилися на дві групи. Бойовики чинили свої напади в декількох поселеннях навколо озера, проте губернатор не уточнив, за якими ознаками зловмисники обирали своїх жертв.

Атака сталася через тиждень після того, як було знято заборону на ловлю риби у водоймі, розташованій на стику Нігерії, Нігеру, Камеруну і Чаду. Заборона на вилов риби в озері Чад була введена після появи заяв про те, що бойовики "Боко Харам" використовують доходи від лову для фінансування своєї кампанії.

Читайте також: Теракт в Нігерії: внаслідок вибуху загинули 16 осіб

Повідомляється, що бойовики з 1 червня вбили щонайменше 113 осіб.

Reuters додає, що Боко Харам ставить своєю метою створення ісламської держави на північному сході Нігерії. Їх протиправну діяльність протягом останніх восьми років призвела до загибелі 20 тисяч чоловік і зробила вимушеними переселенцями ще 2,7 млн.

Читайте також: У Нігерії бойовики розстріляли парафіян у церкві, 12 загиблих

Раніше повідомлялося, що в Нігерії в результаті нападу і викрадення терористичної угруповання "Боко Харам" нафторозвідників загинули щонайменше 50 осіб. Органи безпеки Нігерії припускають, що кількість жертв атаки на співробітників державного нафтовидобувного концерну NNPC буде зростати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-