В Афганістані

В Афганістані "Талібан" відпустив на волю понад 230 заручників

Укрінформ
Бойовики ісламістського угрупування "Талібан" у вівторок, 8 серпня, відпустили на волю 235 заручників з віддаленого села в провінції Сарі-Куль на півночі Афганістану.

Про це передає DW.

Це стало наслідком переговорів за участі місцевих старійшин і чиновників, повідомив прес-секретар глави адміністрації провінції Забихулла Амані.

"Їх безпечно евакуювали до міста Сарі-Куль, проте невідома кількість людей досі залишається серед заручників", - цитує Амані інформагентство AFP.

Читайте також: На півночі Афганістану бойовики вбили півсотні селян

Джерела інформагентства серед силовиків повідомляють, що "Талібан" утримує ще близько сотні людей. Самі ж звільнені "настільки шоковані, що не можуть навіть розповісти нам про інших заручників", пояснив глава адміністрації провінції Мохаммад Захер Вахдат.

Читайте також: Атака смертника на конвой НАТО: за теракт взяв відповідальність "Талібан"

Нагадаємо: минулого тижня ісламісти напали на одну із шиїтських сіл в провінції Сарі-Куль на півночі Афганістану і вбили щонайменше 50 цивільних, серед яких - жінки, діти і старики. Як повідомив представник адміністрації, в нападі брали участь бойовики як "Ісламської держави", так і "Талібану", в тому числі й іноземці. У "Талібані" заперечують причетність до атаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-