У Саудівській Аравії хотіли вбити наслідного принца – ЗМІ

У Саудівській Аравії хотіли вбити наслідного принца – ЗМІ

Укрінформ
У Саудівській Аравії в місті Джидда один із саудівських принців спробував убити наслідного принца Мухаммеда ібн Салмана.

Про це повідомляє Fars News Agency з посиланням на ЗМІ, які цитують джерела, наближені до королівської сім’ї.

“За словами одного із саудівських дипломатів, ім’я якого не називається, в результаті замаху Мухаммед ібн Салман не постраждав, а принц, який здійснив спробу вбивства, був заарештований”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, амбітні рішення Мухаммеда ібн Салмана в останні місяці, а також його спроби змістити конкурентів, викликали гнів і занепокоєння серед саудівських принців.

Так, місцеві ЗМІ останнім часом повідомляють, що король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз аль-Сауд може в найближчі п'ять місяців відмовитися від трону на користь сина, якого він нещодавно офіційно зробив своїм спадкоємцем престолу.

Читайте також: Арабська "четвірка" домовилася, які умови висуне Катару

Найближчим часом він поїде у Марокко у двомісячну відпустку і доручить у його відсутність Мухаммеду ібн Салману та його помічникам керування країною, що стане своєрідною перевіркою.

Раніше повідомлялося, що король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз аль-Сауд призначив свого сина, міністра оборони 31-річного Мохаммеда ібн Салмана спадкоємцем престолу, а також заступником прем'єр-міністра.

Фото: FNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-