У сирійській Рацці залишається до 2 тисяч бойовиків ІДІЛ - розвідка США

У сирійській Рацці залишається до 2 тисяч бойовиків ІДІЛ - розвідка США

Укрінформ
Близько 2 тис. бойовиків ІДІЛ досі перебувають у місті Ракка на півночі Сирії, обороняючись проти наступу підтримуваних США Сирійських демократичних сил.

Про це розповів спеціальний представник США у міжнародній коаліції по боротьбі із ІДІЛ Брет Макгарк, повідомляє Reuters.

«ІДІЛ нині бореться у Рацці за кожен квартал та за власне виживання. У місті залишається близько 2 тис бойовиків, які найвірогідніше тут і загинуть», - сказав Макгарк.

За його словами, Сирійські демократичні сили від початку наступу у червні уже звільнили близько 45% Ракки. Загалом же міжнародній коаліції вдалося відбити у терористів 70 тис км кв території у Іраку та Сирії. Це близько 78% території, захоплених ними у Іраку і 58% - у Сирії.

Читайте також: В Іраку залишилось близько семи тисяч ісламістів - ЗМІ

Макгарк додав, що перед кожною воєнною операцією, коаліційні сили оточують територію, яку планують зачищати, аби бійці ІДІЛ не могли втекти. «Наступ на Ракку співпав із завершальними етапами кампанії зі звільнення від терористів іракського Мосула, де ісламісти зазнали поразки минулого місяця», - пише Reuters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-