На Філіппінах у перестрілці з поліцією убитий мер міста

На Філіппінах у перестрілці з поліцією убитий мер міста

Укрінформ
На Філіппінах у перестрілці з поліцією був убитий мер міста Озаміз, якого президент країни Родріго Дутерте назвав серед політиків, причетних до незаконного обігу наркотиків. Крім того, у перестрілці загинуло ще 13 людей. 

Про це повідомляє АР.

"Поліцейські проводили обшук будинку мера Рейналдо Пароджінога з метою встановлення наявності неліцензованої зброї, коли стрілок відкрив вогонь у поліцейських, що спричинило зіткнення, під час якого було вбито мера та принаймні 13 інших осіб", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед загиблих були дружина та брат мера.

Крім помешкання мера поліція провела рейди ще у трьох будинках, затримавши п'ятьох підозрюваних, у тому числі дочку мера. 

За даними поліції, під час рейдів було конфісковано автомати, гранати, речовину, яка, як підозрюється, є метамфітаміном та готівку. Поранено одного поліцейського.

"Адміністрація закликала інтенсифікувати кампанію проти наркотиків. Пароджіноги, якщо пригадати, були в списку (Дутерте) як особи, причетні до нелегальної торгівлі наркотиками", - заявив прес-секретар президента Ернесто Абелла.

Читайте також: Воєнний стан на півдні Філіппін продовжили до кінця року

Як повідомляє видання, Пароджіног, якого також обвинувачували у корупції, відкидав будь-які зв'язки з нелегальним обігом наркотиків. Він став третім мером, якого вбили в рамках боротьби Дутерте з наркообігом, в результаті якої у перестрілках з поліцією загинуло більше 3 тисяч людей.

Заарештована дочка Пароджінога, яка обіймала посаду заступника мера, з безпекових причин була відправлена до столиці Філіппін - Маніли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-