Замість тисячі слів: як Трамп і Путін спілкувалися жестами на G20

Замість тисячі слів: як Трамп і Путін спілкувалися жестами на G20

Відео
Укрінформ
Американський президент Дональд Трамп у присутності інших світових лідерів на саміті G20 у Гамбурзі обмінювався жестами солідарності через весь стіл з президентом Росії Володимиром Путіним.

Відеозапис цього моменту, який вперше з'явився ще минулого тижня, продовжує активно обговорюватися в Вашингтоні.

На опублікованому відеозаписі можна побачити, як Дональд Трамп під час одного із заходів на саміті G20 в Німеччині сидить за столом далеко від президента Росії Володимира Путіна, однак перебуває на лінії прямого зорового контакту. При цьому, в один із моментів президенти США і Росії повертаються обличчями один до одного, і глава Білого дому починає жестикулювати.

Із відеозапису можна розібрати, що Трамп показує спочатку пальцем на Путіна, потім на себе, потім знову на Путіна, після чого піднімає руку, стиснувши долоню в кулак, що зазвичай може означати демонстрацію солідарності й підтримки.

За словами американських експертів, які прокоментували ситуацію, це знову засвідчило симпатії Трампа до Путіна. До того ж, це відбулося в присутності інших світових лідерів, які намагаються ізолювати себе від зайвого спілкування з російським лідером з огляду на нинішню агресивну поведінку Росії.

Читайте також: На "нормадських переговорах" лише Путін не перейшов на англійську

Як повідомляв Укрінформ, президенти Дональд Трамп і Володимир Путін вперше зустрілися особисто на саміті G20 у Гамбурзі, який проходив 7-8 липня. Спочатку було відомо про одні офіційні переговори двох лідерів за присутності глав зовнішньополітичних відомств. Потім у ЗМІ з'явилася інформація про ще одну неоприлюднену зустріч, на якій були присутні Трамп, Путін і перекладач російського президента. У США це викликало критичну реакцію, оскільки крім приховування інформації про саму зустріч йшлося також про порушення президентом Трампом протоколу національної безпеки у зв'язку з тим, що він не взяв нікого з собою, хто міг би зафіксувати тези домовленостей президентів для апарату Білого дому.

Нагадаємо також, що зараз у США проходить одразу цілий ряд паралельних розслідувань ФБР і комітетів Конгресу щодо можливої змови кампанії Трампа з російським урядом, а також загалом втручання Росії у президентські вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-