Лісові пожежі в Чорногорії: українська авіація скинула вже 240 тонн води

Лісові пожежі в Чорногорії: українська авіація скинула вже 240 тонн води

Відео
Укрінформ
Авіація ДСНС України скинула 240 тонн  води під час гасіння масштабних лісових пожеж у Чорногорії.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС. 

"Протягом минулої доби, 21 липня, авіація Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснювала гасіння лісової пожежі на північному заході поблизу міста Херцег-Нові та у гірському районі біля міста Тіват. На 7 годину 22 липня літаком ДСНС Ан-32П скинуто на осередки лісової пожежі 72 тонни води. Всього з початку робіт для гасіння пожеж скинуто 240 тонн води", - зазначається у публікації.

Як повідомлялося, з минулого тижня у Чорногорії не вщухають масштабні лісові пожежі. Внаслідок тривалої спеки, сильних поривів вітру та відсутності дощів вогонь швидко поширюється, і є загроза розповсюдження на будинки передмість.

Зважаючи на можливі ризики, уряд Чорногорії направив запит про допомогу і, відповідно до Угоди про співробітництво в галузі захисту від природних та інших катастроф між урядом України та урядом Чорногорії, Прем'єр-міністр України прийняв рішення щодо надання необхідної допомоги мешканцям Чорногорії.

О 18:20 18 липня на виконання доручення Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана пожежний літак Ан-32П Держслужби України з надзвичайних ситуацій вилетів до Чорногорії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-