Спецпрокурор взявся за активи Трампа

Спецпрокурор взявся за активи Трампа

Укрінформ
Спеціальний прокурор Міністерства юстиції США Роберт Мюллер який веде слідство щодо втручання Росії у вибори в США, почав розслідування бізнес-активності Дональда Трама та його оточення, що викликало різку критику з боку президента.

Про це пише в четвер американське центральне видання The Hill.

"Президент Трамп нарощує свою критику проти Роберта Мюллера, попередивши, що спеціальний прокурор, який розслідує втручання Росії у вибори, перетинає лінію, коли розслідує його фінансову активність", - йдеться в публікації.

Як повідомляється, Мюллер саме це і робить – розслідує транзакції, пов'язані з бізнесом Трампа та його партнерами. За оцінками юристів та експертів, це цілком природньо, якщо спецпрокурор перевірятиме всі аспекти бізнесу Трампа на предмет зв'язків з росіянами.

Цей розвиток подій, безсумнівно, посилить відчай Трампа від російського розслідування, яке переслідує його президентство та змушує наймати адвокатів, пише видання.

Крім того, за повідомленнями, Мюллер, розслідує можливе перешкоджання правосуддю з боку Трампа, коли той у травні звільнив директора ФБР Джеймса Комі, який очолював розслідування по Росії. 

Читайте також: Держдеп США закриває відділ з кібербезпеки - Bloomberg

Роберт Мюллер, який в минулому такою був директором ФБР та має репутацію прямолінійної людини, був призначений спеціальним прокурором Міністерства юстиції у травні. Він має широкі повноваження розслідувати втручання Росії у президентські вибори в США минулого року, а також будь-які зв'язки між РФ і кампанією Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-