У першу добу перемир’я сили Асада застосували артилерію і танки

У першу добу перемир’я сили Асада застосували артилерію і танки

Укрінформ
Сирійські повстанці звинувачують сили режиму президента країни Башара аль-Асада у порушенні режиму припинення вогню на південному заході країни, яке було погоджене США, Росією і Йорданією та почало діяти менш ніж 24 години тому.

Режим Асада офіційно не приєднався до угоди про перемир’я, повідомляє The Times.

“Незалежні спостерігачі заявили, що режим припинення вогню вчора порушувався принаймні шість разів. Вони також додали, що в провінціях Дераа та Кунейтра було помічене використання артилерії та танків”, - йдеться у повідомленні.

Представник повстанців заявив, що сили режиму напали на позиції Вільної сирійської армії на східній околиці міста Ес-Сувейда.

Крім цього, як повідомляє AFP, у понеділок урядові сили почали атаки на повстанські групи “Львів Східної армії” та “Сили Ахмада аль-Абдо” у однойменній провінції Ес-Сувейда.

Читайте також: Сирійські повстанці заявляють, що збили літак урядових військ

За твердженням Сирійської обсерваторії з прав людини та повстанців, боротьба за серію пагорбів та сіл у провінції продовжувалася і у вівторок.

Глава Сирійської обсерваторії з прав людини Рамі Абдель Рахман повідомив також, що у місті Дерра, однойменної провінції, упали два снаряди, зазначивши, що обійшлося без жертв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-