Кремль планує вислати близько 30 американських дипломатів - ЗМІ

Кремль планує вислати близько 30 американських дипломатів - ЗМІ

Укрінформ
Москва може вислати близько 30 американських дипломатів і накласти арешт на кілька об'єктів власності США в Росії.

Про це повідомляє газета "Известия" з посиланням на обізнане джерело в міністерстві закордонних справ РФ.

"До таких заходів російську сторону підштовхнуло рішення Вашингтона не повертати посольську власність, яка перебуває під арештом з грудня минулого року. Не вдалося вирішити це питання і на минулих переговорах президента Росії Володимира Путіна та президента США Дональда Трампа в Гамбурзі", - йдеться у публікації.

Читайте також: Кремль може замінити постійного повіреного в НАТО тимчасовим - ЗМІ

Про те, що Вашингтон не має наміру знімати арешт з дипломатичної власності РФ на території США, виданню розповіло високопоставлене джерело. За його словами, "рішення змушує Росію відповісти дзеркально - вислати близько 30 працюючих у Росії американських дипломатів і ввести відповідні санкції щодо американської власності в Росії".

При цьому в Москві відзначають, що "не хотіли б впроваджувати подібні заходи, але залишити без відповіді недружні дії Вашингтона теж не можуть".

"Є попередня домовленість про проведення зустрічі в Санкт-Петербурзі заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова і першого заступника держсекретаря США Томаса Шеннона. Якщо і там компроміс не буде знайдений, нам доведеться піти на такі заходи", - пояснило джерело видання в МЗС РФ.

Читайте також: Трамп і Путін говорили про зміну послів та російські дипдачі у США - Лавров

Раніше повідомлялося, що США видворяють 35 російських дипломатів і запроваджують нові санкції через кібератаки. У РФ заявили про заходи у відповідь на нові санкції США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-