У Конгресі США арештували людей під час акції проти скасування Obamacare

У Конгресі США арештували людей під час акції проти скасування Obamacare

Укрінформ
Поліція Капітолію в понеділок провела арешти 80-ти протестувальників, які вийшли до офісів членів Конгресу від Республіканської партії, що хочуть скасувати систему доступного медичного страхування Obamacare.

Це офіційно підтвердили в центральному офісі Поліції Капітолію, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні в другій половині дня, починаючи приблизно з другої години, поліція Капітолію Сполучених Штатів відреагувала на повідомлення про демонстрації в 13-ти місцях на території офісних будівель Сенату й Палати представників", - йдеться в документі.

Читайте також: У США заарештували 40 учасників акції проти медреформи Трампа

Коли правоохоронці прибули на місця виклику, вони попередили демонстрантів про необхідність припинення з їхнього боку від незаконних демонстрацій.

"Ті, хто відмовився від того, щоб зупинитися та припинити (акції протесту – ред.), були поміщені під арешт, і їм були пред'явлені обвинувачення", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Палата представників прийняла план медстрахування Трампа

При цьому повідомляється, що під кінець робочого дня було проведено в цілому 80 арештів – у Палаті представників затримано 21 людина, у Сенаті – 59 осіб.

Масові акції протестів у понеділок мали на меті закликати республіканців у Конгресі США утриматись від реформи системи медичного страхування, яка може призвести до втрати доступного медобслуговування для понад 20 млн незаможних американців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-