На саміті G20 вдалося досягти єдності з питання торгівлі - Меркель

На саміті G20 вдалося досягти єдності з питання торгівлі - Меркель

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель рада, що вдалося досягти єдності з питання торгівлі на зустрічі в верхах G20 і засмучена відсутністю такої єдності з клімату. 

В цілому ж країнам "Великої двадцятки" вдалося досягти результатів з усіх питань, заявила Меркель, коментуючи в суботу підсумки саміту в Гамбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"На жаль, ми не змогли дійти консенсусу", - сказала Меркель щодо теми клімату, але зазначила як позитив те, що вдалося досягти згоди в тому, як відобразити це в заключному комюніке.

Розбіжності знайшли відображення в документі таким чином, що позиції США та 19 інших держав розділені. Робота над 30-сторінковим документом тривала всю ніч і аж до полудня суботи. 

При цьому канцлер зазначила, що "дуже рада" тому, що інші 19 керівників, за винятком президента США, єдині в підтримці Паризької угоди, в тому, що вона є незворотньою і що треба якомога швидше і повніше виконувати свої зобов'язання щодо скорочення викидів та інші. Очікується, що буде підготовлений Гамбурзький план дій. Що стосується США, то 19 країн, як записано, «взяли до відома» позицію Вашингтона.

Читайте також: Меркель до зустрічі з Макроном і Путіним дзвонила в Україну

У питанні про вільну торгівлю лідери G20 погодилися зберегти відкритість ринків і наголосили на важливості боротьби з протекціонізмом і несправедливими торговельними методами, при цьому наголосивши на необхідності розвитку торгівлі на основі міжнародних правил. Вони визнали, що спільною торгівлею можна більшого досягти, ніж по одному, що розвиток повинен бути інклюзивним та благами глобалізації повинні користуватися всі.

У комюніке також йдеться про те, що міжнародна фінансова архітектура після кризи значно покращилася, але треба продовжувати роботу над зміцненням цієї тенденції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-