Один із пріоритетів сесії G20 - співпраця з Африкою

Один із пріоритетів сесії G20 - співпраця з Африкою

Укрінформ
Перша робоча сесія другого дня саміту Великої Двадцятки в Гамбурзі присвячена питанням співпраці з Африкою, міграції та охороні здоров'я.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Німеччина зробила ці теми пріоритетом свого головування у групі в 2017 році. У Берліні постійно підкреслюють, що Африка - сусідній із Європою континент і поліпшення ситуації там відповідає європейським інтересам, у тому числі з точки зору перспективи зниження потоку біженців. 

В уряді ФРН існує спеціальна програма допомоги, яку реалізує Міністерство економічного співробітництва та розвитку, а політики говорять про необхідність "плану Маршалла" для Африки.

Читайте також: G20: Трамп прийшов на "жіночу дискусію"

Напередодні господиня саміту, канцлер ФРН Ангела Меркель, зазначила, що країни G20 не бажають припиняти "нормальну допомогу для розвитку", але мають намір робити більше кроків щодо залучення інвестицій на Чорний континент. 

"Я думаю, що вперше у нас є план розвитку Африки разом із Африкою", - сказала Меркель. "Дуже цікавим варіантом" вона вважає розвиток важливих інфраструктурних проектів, для яких потрібно знайти канали фінансування. Канцлер в цьому контексті згадала свої переговори цього тижня із головою КНР Сі Цзіньпіном, в ході яких обговорювалася можливість німецько-китайської співпраці щодо проектів у третіх країнах і припустила можливість таких двосторонніх проектів в Африці.

Серед спеціальних гостей на саміт запрошені дві африканські країни - Гвінея та Сенегал. 

За робочим обідом учасники саміту говоритимуть про питання дигіталізації, працевлаштування та більше залучення жінок. 

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-