Молдова називає брехнею звинувачення Москви в блокаді Придністров'я

Молдова називає брехнею звинувачення Москви в блокаді Придністров'я

Укрінформ
Влада Молдови завжди виступала за конструктивний діалог з невизнаним Придністров'ям, однак будь-які пропозиції Кишинева про початок цього діалогу, під будь-якими приводами, відкидаються Тирасполем.

Так спікер парламенту Молдови Андріан Канду прокоментував заяву Держдуми РФ про нібито спроби Молдови влаштувати блокаду Придністров'я, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Хочу підкреслити, що всі заяви про так званий тиск або блокаду Придністров'я грунтуються на брехні. Ми завжди шукали шляхи для конструктивного діалогу з владою невизнаного Придністров'я, проте всі наші спроби відкидалися під будь-якими приводами", - заявив спікер.

Голова молдавського парламенту нагадав також, що "влада Республіки Молдова завжди виступала і продовжує наполягати на виведенні російських військ і озброєння з території невизнаного Придністров'я".

Читайте також: Росія розглядає Придністров'я як територію для удару - Фріз

Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, у свою чергу, оприлюднило коментар, у якому, зокрема, наголошується, що "вся відповідальність за відсутність прогресу на переговорах щодо Придністровського врегулювання лягає не на молдавську та українську владу, а на лідерів невизнаного Придністров'я та їх неконструктивну позицію на переговорах".

Напередодні Держдума РФ ухвалила заяву, в якій йдеться про нібито незаконність встановлення спільних молдавсько-українських КПП на придністровській ділянці молдавсько-українського кордону.

Як відомо, на території невизнаного Придністров'я розквартирований обмежений контингент російських військ (близько 1,6 тис. військовослужбовців), а на військових складах у селі Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів і авіаснарядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-