Лідери G20 обговорили північнокорейську кризу

Лідери G20 обговорили північнокорейську кризу

Укрінформ
Лідери G20 на своєму засіданні вранці у Гамбурзі обговорили північнокорейську проблематику і висловили сподівання, що ООН знайде адекватну відповідь на останній розвиток подій.

Про це канцлер ФРН Ангела Меркель повідомила журналістам, підводячи підсумки першого дня роботи саміту G20, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми всі сподіваємося, що РБ ООН знайде відповідну відповідь на нове, потрібно підкреслити, нове порушення резолюції Ради Безпеки", - сказала Меркель.

Тему КНДР "звичайно підняли", а саме президент Південної Кореї.

Канцлер повідомила, що з цього питання серед учасників була повна одностайність. Усі, хто висловлювався щодо цієї проблеми, висловили серйозне занепокоєння тим, що розвиток подій дуже небезпечний. І всі вказували у зв'язку з цим на роль Радбезу ООН.

Двома днями раніше Меркель на переговорах з президентом Республіки Корея Мун Чже Ін пообіцяла Сеулу підтримку, запевнивши, що Берлін виступає проти ракетної програми і ядерного озброєння Північної Кореї, та висловилася за посилення санкцій проти Пхеньяна.

Читайте також: Росія відмовляється визнавати в ООН, що КНДР запустила міжконтинентальну ракету

Меркель відзначила, що ця тема обговорювалася у п'ятницю, попри те, що G20 не є групою із зовнішньополітичних питань, вона здебільшого займається економікою, фінансовими ринками та пов'язаними з цим темами. Канцлер не повідомила, чи обговорювалися інші світові кризи.

Саміт проходить 7-8 липня у Гамбурзі. У перший день його роботи пройшли три робочі сесії: щодо тероризму, з економіки та торгівлі, з питань клімату та енергетики.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-