Санкції проти КНДР: Штати хочуть конфіскувати у банків 700 мільйонів - ЗМІ

Санкції проти КНДР: Штати хочуть конфіскувати у банків 700 мільйонів - ЗМІ

Укрінформ
Уряд США має намір конфіскувати 700 мільйонів доларів у восьми великих банках через підозру у проведенні заборонених транзакцій для Північної Кореї.

Про це повідомляє The Hill

"Департамент юстиції США звинуватив банки у здійсненні фінансових операцій на суму в понад 700 мільйонів доларів у "заборонених" транзакціях з 2009 року", - йдеться у повідомленні.

У судових документах фігурують такі фінустанови: Bank of America Corp., Bank of New York Mellon Corp., Citigroup Inc., Deutsche Bank AG, HSBC Holdings Plc, JPMorgan Chase & Co., Standard Chartered Plc та Wells Fargo & Co.

Читайте також: США готові застосувати військову силу проти КНДР

Як зазначається, деякі транзакції були здійснені для компанії Dandong Zhicheng Metallic Material Co та ще чотирьох "підставних" компаній. За словами прокурорів, ці компанії намагалися уникнути санкцій за допомогою транзакцій, які могли посприяти у розвитку військових та ядерних програм КНДР.

Раніше офіційний Вашингтон оголосив про введення санкцій проти фізичних та юридичних осіб Китайської Народної Республіки, залучених до незаконних фінансових та інших оборудок з режимом Північної Кореї на порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-