У Нігері армія помилково розстріляла 14 цивільних

У Нігері армія помилково розстріляла 14 цивільних

Укрінформ
Армія Нігеру вбила 14 людей в селі Абадам, помилково прийнявши їх за бойовиків "Боко Харам".

Про це повідомляє Reuters.

"Чотирнадцять людей загинули. Абадам знаходиться в "червоній зоні", і тривалий час вхід в нього був заборонений. Будь-хто, кого там побачать, вважається членом "Боко Харам"  - пояснив генерал-секретар регіону Діффа Яхайя Годі.

Трагічний інцидент стався у середу біля озера Чад, під час військового патрулювання закритої зони. Беззбройні цивільні виявилися фермерами.

Читайте також: Макрон закликав африканські країни спільно боротися з тероризмом

Яхайя Годі додав, що безпосередньо з Нігеру були двоє загиблих, інші - з сусідньої Нігерії, де "Боко Харам" базується і звідки час від часу здійснює атаки на Чад, Нігер і Камерун.

Чому цивільні опинилися в закритій воєнній зоні, невідомо. Очевидці розповіли Reuters, що військові відкрили вогонь, коли фермери закінчили їсти.

Як повідомляється, інцидент стався через три дні після того, як бойовики "Боко Харам" убили дев'ятьох людей і викрали кілька десятків на півдні Нігеру.

Регіон Діффа став "ареною" інтенсивних боїв між бойовиками та армією Нігеру, що призвело до вимушеного переселення тисяч людей.

Як повідомлялося, 19 червня дві смертниці підірвали бомби біля табору бездомних на півночі Нігерії, унаслідок чого загинули 16 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-