У Греції після комунального страйку прибирають тисячі тонн сміття

У Греції після комунального страйку прибирають тисячі тонн сміття

Укрінформ
У Греції працівники муніципальних служб завершили сміттєвий страйк, під час якого вимагали продовження короткострокових трудових контрактів, та почали збирати тисячі тонн сміття, що гниє під сонцем протягом майже двох тижнів.

Про це повідомляє Ekathimerini.

"Оскільки виникли побоювання щодо загрози здоров'ю громадян під час посилення спеки, союз, який представляє протестуючих працівників, POE-OTA, оголосив, що вони припинять свій страйк", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника мера Афін Джоргоса Бруліаса, для збирання всього сміття знадобиться щонайменше чотири дні, а потім ще кілька днів для дезинфекції. Як зазначається, комунальники в першу чергу збирають сміття, що розкладається та загрожує здоров'ю людей.

Очікується, що місцева влада в Афінах, Салоніках та інших містах буде переоформлювати контракти тисяч санітарних працівників, чиї короткострокові контракти закінчилися.

За інформацією джерел, Міністерство внутрішніх справ Греції у п'ятницю, 30 червня, видасть циркуляр до місцевих органів влади по всій країні, закликаючи до впровадження поправки, схваленої в парламенті в середу, яка передбачає продовження короткострокових контрактів працівників.

Фото: ekathimerini.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-