Вірус Petya

Вірус Petya "поклав" фірми в більш як 60 країнах світу

Укрінформ
Комп'ютерний вірус Petyа уразив мережі організацій у більш ніж 60 країнах світу.

Про це повідомляє Reuters.

"У середу комп'ютерний вірус спричинив хаос у фірмах в усьому світі, поширившись у більш ніж 60 країнах, що призвело до збоїв у роботі портів від міста Мумбаї до Лос-Анджелеса та зупинки роботи на шоколадній фабриці в Австралії", - йдеться у повідомленні.

Компанія Cyence, що займається моделюванням ризиків, зазначила, що економічні втрати від кібератак Petya, а також від вірусу WannaCry можуть становити 8 мільярдів доларів.

Як повідомлялося, хакерських атак 27 червня зазнали низка державних і приватних підприємств і установ України. За даними речника Нацполіції Ярослава Тракала, до кіберполіції за дві доби вже надійшло понад 1,5 тис. звернень щодо втручання в роботу мереж.

Масштабна хакерська атака зачепила й інші країни. Значної шкоди було завдано в Італії, країнах Центральної Європи та Ізраїлі. У Німеччині уражена система центрального офісу компанії Nivea Beiersdorf у Гамбурзі. У Росії під атакою опинилася державна корпорація «Роснефть».

28 червня комп'ютерний вірус-вимагач Petya.А поширився на країни Азії. В Індії через кібератаки вийшла з ладу система управління вантажами найбільшого порту країни. Збої зафіксували і в Китаї, однак їх масштаби не були настільки значними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-